Software

Samsung are ceva dispute legale prin Rusia, unele care încep să creeze probleme destul de serioase producătorului sud-coreean.

Se pare că serviciul de plăţi Samsung Pay ar fi mărul discordiei, Samsung fiind acuzată că a încălcat un brevet al unei companii de plăţi mobile din Elveţia denumită Sqwin SA. În primă instanţă Curtea de Arbitraj din Moscova a dat câştig de cauză companiei elveţiene, astfel că producătorul sud-coreean are ipotetic interzis în a mai comercializa pe teritoriul acestei ţări 61 de modele ce folosesc Samsung Pay, inclusiv noutăţile Samsung Galaxy Z Fold 3 şi Galaxy Z Flip 3.

Spun ipotetic deoarece Samsung a făcut apel la această decizie, astfel că până la un verdict final nu are încă obligativitatea legală de a stopa comercializarea smartphone-urilor în cauză.

Această problemă legală afectează direct şi utilizatorii din Rusia, Samsung Pay fiind a treia aplicaţie în topul preferinţelor de plată contactless cu o cotă de piaţă de aproximativ 17%.

Via: phonearena.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.