Hardware

Qualcomm are soluții de acest fel de mult timp și Samsung abia acum lansează un procesor care încorporează și partea de date, fără a fi nevoie de un modem separat. De ce o astfel de soluție?

Sunt 2 variante, într-un mod cât mai simplist:

1. CPU + Modem, două componente distincte;

2. CPU cu Modem integrat.

Este evident că a doua soluție aduce un plus de eficiență în ce privește consumul de energie. Samsung Exynos ModAP urmează a fi integrat pe telefoane și tablete din gamele ieftină și medie. De aici și suportul pentru camere foto de până la 8 Megapixeli, tehnologie pe 28nm, procesor quad-core.

Încorporează modem LTE-A alături de procesor. Presupun că primele telefoane cu acest chipset urmează a fi livrate din Q4 2014 sau în prima parte a lui 2015. Ați văzut că pe telefoane ieftine cu 4G a început o adevărată ofensivă de modele.

Sursa: Liliputing.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.