Samsung a anunțat lansare unei platforme personalizată pentru alimente și rețete. Se numește Samsung Food și a debutat în 104 țări și opt limbi.

Ce face Samsung Food?

Samsung Food și-a propus să faciliteze procesul de gătit

Este un fel de asistent ce ajută utilizatorii să descopere noi feluri de mâncare, permite realizare de planuri de masă după preferințe și chiar pot fi comandate ingrediente online.

În 2019, Samsung a achiziționat Whisk ce a dezvoltat un algoritm încorporat în Food AI și permite sugerarea de mese în funcție de preferințele utilizatorului, dar și de sezon.

Alte detalii din comunicat:

Aplicația este disponibilă pentru smartphone-urile cu Android și iOS

  • peste 160.000 de rețete disponibile în etapa de lansare;
  • Samsung Food are 4 segmente: descoperirea și personalizare de rețete, planificare a meselor, gătit conectat și distribuire pe rețele sociale;
  • pe lângă smartphone și tabletă, Samsung Food poate fi accesat și de pe frigiderele side-by-side Bespoke Family Hub ce încorporează un display de 21.5 inci;
  • rețetele pot fi sugerate pe baza alimentelor aflate în frigider, iar anumite ingrediente pot fi modificate în funcție de cerințele fiecăruia;
  • lista de alimente din Samsung Food poate fi trimisă direct în lista de cumpărături a unui magazin online și astfel este facilitat procesul de achiziție;
  • din Samsung Food poate fi setat un cronometru, preîncălzit cuptorul, setările de gătit să fie transmise direct către cuptor etc. Până la sfârșit de an și-au propus să conecteze cu Samsung Food și plitele cu inducție Bespoke, dar și cuptoarele cu microunde din această serie.

Cele 4 domenii-cheie acoperite de către Samsung Food

Până la sfârșitul lui 2023, Samsung și-a propus să integreze Samsung Food cu Health astfel încât realizarea și ținerea unei diete să fie cumva mai facilă.

Pentru 2024, Vision AI va permite Samsung Food să recunoască ingredientele și rețetele fotografiate și să ofere detalii, inclusiv informații nutriționale.

Samsung Food este un pas spre bucătăria inteligentă, dacă-mi permiteți formularea printr-un termen mai plastic, dar deloc departe de adevăr.

Cei ce vor să descarce aplicația pot începe de aici🔗.

Declarație oficială:

“Alimentele pe care le savurăm și modul în care le pregătim sunt centrale în viața noastră de zi cu zi, și ne place să gătim și să mâncăm împreună”, a declarat Chanwoo Park, Vicepreședinte Executiv și Șef al Grupului de Afaceri de Servicii din cadrul Diviziei de Aparate Digitale de la Samsung Electronics. “Prin conectarea electrocasnicelor digitale și a dispozitivelor mobile în cadrul ecosistemului Samsung și asistarea utilizatorilor începând cu lista de cumpărături și până la preparatul de la cină, Samsung Food utilizează capabilitățile avansate ale AI pentru a oferi o experiență culinară extrem de personalizată și completă, pe care utilizatorii o pot controla direct de pe telefon.”

Cele 8 limbi suportate sunt engleză, germană, spaniolă, franceză, italiană și coreeană (da, sunt 6, dar engleza este în două formate – SUA și Marea Britanie, idem și spaniola – Spania și Mexic). Nu am găsit lista celor 104 țări și nu am confirmare de disponibilitate pentru țara noastră.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.