Smartphone

Odată cu deschiderea primului magazin oficial Samsung din România a fost adus pe plan local și un smartphone prezentat în premieră mondială la MWC Barcelona 2012. Este ieșit din comun pentru că aduce un mini-videoproiector.

Toate privirile au fost atrase de Samsung Galaxy S III. Adevărul este că erau și o duzină de modele pe alb. Galaxy Beam avea doar 2 unități. Una dintre ele avea videoproiectorul pornit și se vedea fasciculul de lumină destul de bine și în lumina puternică din shop-ul Samsung.

L-am studiat câteva momente. Vorbim de un smartphone nișat care nu-i destinat maselor largi. Nu știu cât rezistă bateria în condițiile în care mini-videoproiectorul este activat. La design nu mi-a plăcut galbenul de pe lateral. Îi prea jucăuș ca să nu spun că dă senzația de ieftin. Formele sale mi-au amintit de SGS II.

Va conta mult prețul la care va fi vândut. Aștept generațiile următoare de mini-videproiectoare. Asta dacă Galaxy Beam I8350 nu va rămâne la stadiu de experiment. Vor conta vânzările. Mă uit că HTC nu a adus un urmaș pentru Evo 3D și asta după ce ca să scape de stoc îl vindeau la jumătate de preț față de cel de pornire – 1.200 – 1.300 lei pentru un dual-core 3D. LG a adus Optimus 3D Max care ar trebui să debuteze și în țara noastră prin luna următoare.

Dați de o mică galerie foto cu Samsung Galaxy Beam I8350 și vă reamintesc hardware-ul pe care-l integrează:

– ecran TFT capacitiv de 4 inch cu rezoluție 480×800 pixeli și 16 milioane culori;
– procesor NovaThor U8500 la 1 GHz, 768 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB;
– Android 2.3.6 Gingerbread;
– 3G cu viteze de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;
– cameră foto de 5 Megapixelim autofocus, LED flash, filmează la 720p cu 30 fps, cameră frontală de 1.3 Megapixeli;
– baterie de 2.000 mAh, 145 gr. și 12.5 mm grosime.