Smartphone

L-am văzut în magazinul Samsung din Carrefour Feeria alături de Samsung Galaxy Beam aflat la generația a doua – cu mini-videoproiector încorporat. Aici o să mă refer la Galaxy S III. A fost poate cel mai așteptat telefon în prima parte a lui 2012 și doar iPhone 5 sau noul Nexus să-l depășească în entuziasm înainte de lansare.

Opiniile au fost variate după lansarea propriu-zisă de la începutul lui mai 2012. S-a lucrat mult pe partea software, dar este și un important upgrade hardware față de Samsung Galaxy S II din 2011.

În shop-ul Samsung din Băneasa erau doar variante de Samsung Galaxy S III pe alb. Lipsea varianta pe albastru, deși la unele recenzii din dot ro l-am văzut și pe acela. Mi-a plăcut cum arată, dar nu m-a impresionat la fel de mult ca și HTC One X.

Varianta albă a lui SGS III place ochiului, muchiile argintii sunt de efect. Mi s-a părut că se încadrează nesperat de bine în mână, deși are 4.8 inch numai ecranul în diagonală și se mai adaugă butoanele capacitive de la bază. Spatele telefonului relevă un plastic de o calitate mult mai bună de la SGS și SGS II. Nu știu unde am auzit, dar l-au glazurat cum trebuie. Vă dați seama că este o glumă. Ideea ar fi că nu-i un plastic ieftin sau nu dă impresia de ieftin.

Telefonul se simte ușor în mână. Ecranul nu se vedea prea bine în lumina puternică din magazin și observați că la acest capitol stă mai prost față de display-ului foarte luminos al lui HTC One X. Trebuie să precizez că nici nu am umblat prin setările lui SGS III ca să dau luminozitatea la maxim. Răspunde foarte repede la comenzi.

TouchWiz mi s-a părut a se mișca mai repede, dar efectele integrate și meniul cu aplicațiile nu sunt pe gustul meu. Fundalul din My Apps se păstrează cel de pe ecranul de home cu o oarecare transparență.

Nu-i un telefon urât sau gândit prost, dar era o așteptare prea mare și mă gândeam că Samsung va uimi de-a dreptul. Îmi plac muchiile rotunjite, nu ai niciun unghi drept. Materialele din care-i fabricat sunt de calitate. Display-ul se putea să fie mai bun sau măcar din aceeași clasă cu Galaxy S II care-i Super AMOLED Plus.

Este prematur să tragă concluzii sau să mă întind mai mult. A fost doar un scurt hands-on. Îl vedeți la lucru în shop-ul Samsung din Carrefour Feeria. Vânzările vor decide dacă Samsung a făcut o mutare bună și cele peste 9 milioane de precomenzi sună bine, chiar excelent.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.