Smartphone

Este un smartphone ce a suscitat discuții de la primele zvonuri și detalii scăpate în dot com. Aici găsiți datele complete după prezentarea de la IFA Berlin 2011. Hai să vedem ce aduce nou Galaxy Note:

1. Ecran

Aduce un SuperAMOLED capacitiv de 5.3 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli și 16 milioane culori. Impresionează prin dimensiuni și rezoluție. Fiind și SuperAMOLED cu siguranță că aduce și un contrast mult mai bun decât la concurență. Văd că-i lipsește indicativul Plus ca la Samsung Galaxy S II. Au ales să crească rezoluția spre deosebire de HTC care la modelul Titan de 4.7 inch a mers tot pe 480×800 pixeli.

2. Hardware

Cel mai puternic pachet din piață la ora actuală cu un procesor dual-core la 1.4 GHz, 1 GB RAM, 16/32 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB. Aduce un microSD de 2 GB din momentul în care l-ați achiziționat. S-au făcut deja teste de benchmark în Quadrant și a scos peste 3.600 de puncte depășind pe SGS II care se cantonase în jurul a 3.400 de puncte. Spre deosebire de SGS II procesorul are o frecvență superioară la 1.4 GHz față de 1.2 GHz. Procesarea GPU este asigurată de Mali-400MP.

3. Cameră foto/video

Presupun că au implementat același senzor de 8 Megapixeli regăsit și SGS II ce vine cu autofocus, led flash, touch focus. Filmează full HD la 1080p. Camera secundară este de 2 Megapixeli. Puterea de procesare se va regăsi și în clipuri video de o calitate bună.

4. Autonomie

Măcar au ales să vină cu o baterie mare de 2.500 mAh ce va fi pusă la grea încercare de display-ul generos de 5.3 inch și de hardware-ul prezentat mai sus. Dacă rezistă 12 ore în condiții de utilizare moderată și ar fi pe placul multora.

Sunt și câteva puncte negative:

– va fi lansat abia în prima parte a lui 2012. Deja la vremea respectivă vor fi în piață telefoane cu hardware similar.

– prețul de 750 euro la liber mi se pare de-a dreptul uriaș. Poate fi cumpărată o tabletă la suma asta și un smartphone care să încapă în buzunar și nu de cărat în haină precum Galaxy Note.

Credit foto

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.