Smartphone

Se pare că Samsung s-a hotărât când va lansa cel de-al patrulea model al seriei Galaxy S, iar data neoficială potrivit celor de la Asia Economic News va fi cea de 22 martie, în cadrul evenimentului Mobile Unpacked. Încă nu s-a stabilit locaţia evenimentului, dar informaţiile existente la ora actuală spun că acesta va avea loc într-unul dintre oraşele Londra, New York sau Seul.

Tot publicaţia sud-coreană afirmă că a făcut rost de specificaţiile reale ale smartphone-ului Galaxy S IV, iar acestea sunt destul de apropiate cu cele vehiculate în ultima perioadă. Mai exact, telefonul va dispune de un display de 5 inch FullHD la 1080p cu ultima versiune a ecranului Super Amoled, o versiune ce va consuma cu 25% mai puţină energie decât actuala versiune. Ca putere de procesare, Galaxy S IV va fi imbatabil fiind propulsat de un procesor Exynos 5 Octa  (proaspăt lansat în cadrul CES 2013), procesor grafic Mali-T658, 2 GB de RAM şi cameră foto de 13 megapixeli. Bateria nu va fi nici ea de lepădat, având o capacitate de 2.600 mAh.

Noul model Galaxy S IV va fi disponibil pentru început în 2 culori clasice: alb şi negru, se va putea încarcă wireless (presupun că va fi utilizată aceeaşi tehnologie ca pe Google Nexus 4) şi va împrumuta din facilităţile smartbletei Galaxy Note, printre care şi faimosul S Pen.

Samsung Galaxy S IV trebuie să fie ceva revoluţionar pentru a-şi păstra din popularitatea predecesorilor săi. Dacă acest lucru se va întâmpla, vom vedea pe data de 22 martie, sau, de ce nu, poate mai târziu (prin luna mai).

Clipul video de mai jos prezintă un concept Samsung Galaxy S IV şi nu are nicio legătură cu varianta oficială a smartphone-ului.