Software

Deşi în cadrul Samsung Developer Conference, eveniment ce a avut loc la începutul lunii noiembrie, compania sud-coreeană a anunţat că update-ul la noua interfaţă One UI bazată pe Android 9.0 Pie pentru Samsung GALAXY S9 şi S9 Plus va veni undeva în luna ianuarie a anului viitor, lucrurile s-au pus în mişcare cu câteva zile mai devreme, astfel că mai mulţi utilizatori din Europa (Germania, Elveţia) au confirmat că au primit notificarea pentru actualizare.

Update-ul are o dimensiune de 1744.24 MB şi este cunoscut ca versiune software G960FXXU2CRLI sau G965FXXU2CRLI. Actualizarea va veni în valuri, de aceea este posibil ca unii dintre voi să o primească mai repede, alţii mai târziu. Verificaţi şi manual din setări pentru a vedea dacă puteţi instala cea mai nouă iteraţie Android.

Referitor la noua interfaţă, One UI pune mai mult accent pe simplitate şi comfort în utilizare. Interfaţa integrează aplicaţiile cele mai utilizate în zona inferioară pentru a avea acces mai uşor cu o singură mână, în timp ce zona superioară va fi acoperită cu informaţii de uz general. Samsung a regândit centrul de notificări şi ecranul principal, iar noul Night Mode permite reducerea consumului de energie prin afişarea aplicaţiilor pe culori mai închise.

Sursa: sammobile.com