Samsung GALAXY Tab S7 Plus – cea mai bună tabletă Android pentru școala online?

28/08/2020

Samsung GALAXY Tab S7 Plus este propunerea companiei sud-coreene pe segmentul tabletelor premium, un adevărat înlocuitor pentru un notebook ce plusează la portabilitate și versatilitate. 

Școala online va rămâne un factor important și în noul an școlar, iar Samsung GALAXY Tab S7+ se poate dovedi o adiție de bun augur. Are specificații hardware de top + o sumă de elemente software ce o scot în față, iar în universul Android prin stylus-ul încorporat primește un mare plus pe care concurența nu-l are în bagajul tehnic. 

Mai întâi să-i parcurgem specificațiile tehnice:

Care sunt elementele pentru care consider că GALAXY Tab S7+ poate fi companionul perfect în mediul educațional / pentru școala online?

Dimensiuni compacte – cântărește puțin peste jumătate de kilogram în contextul în care integrează un display de 12.4 inch, dimensiuni de 285 x 185 x 5.7 (lungime x lățime x înălțime). Poate fi ușor strecurată în rucsac sau ghiozdan, luată dintr-o cameră în alta, mers cu ea la bunici sau în orice altă deplasare. Dimensiunile compacte au fost atinse fără a se face vreo concesie în ce privește hardware-ul încorporat. 

Ecran – în sesiunile de Zoom, Google Meets, Microsoft Teams etc contează ca afișajul să fie cât mai bun, iar GALAXY Tab S7+ livrează din plin. Impresionează prin culori naturale, gradul de setări oferite către utilizator, luminozitate, lizibilitatea în spațiile cu lumină ambientală puternică. 

Conectivitate  – 5G + Wi-Fi 6. Mai bine de atât nu se poate obține în momentul de față. Samsung a pus pe lângă datele mobile de ultimă generație și cel mai bun Wi-Fi în tableta sa premium. În București este deja un operator ce promite acoperire pentru 100% din populația capitalei, routerele pentru Wi-Fi 6 sunt din ce în ce mai accesibile. 

Stylus – a fost îmbunătățit, iar tehnologia de pe Note20 Ultra a ajuns și pe Tab S7+. Prin latența de 9ms și display-ul cu rata de refresh la 120Hz poți lua notițe precum ai scrie pe un caiet. 

Software – aici aș spune că Samsung a pus un efort deosebit în a-și transforma tableta spre a deveni o unealtă pentru educația efectuată online și nu numai. NoteShelf permite realizarea de jurnale virtuale ce pot fi share-uite cu persoanele dragi (combină notări scrise de mână, forme geometrice, fotografii personalizate, înregistrări audio și alte tipuri de conținut). Samsung Notes se sincronizează cu Microsoft OneNote și Outlook, permite controlul facil de pe PC sau tabletă etc. 

Colaborarea dintre Microsoft și Samsung a făcut ca Tab S7+ să aibă parte de o interfața optimizată în software-ul Microsoft Teams. Clip StudioPaint sosește în varianta premiu EX pentru 6 luni și oferă acces la funcții de proiectare avansate. 

Sunt peste 1 milion de aplicații optimizate în Play Store pentru tabletele Android. Acolo se regăsesc și multe aplicații ce ajută în școala online, aplicații pe diverse secțiuni de la matematică și până la științe. 

Samsung DeX – Tab S7+ poate fi accesorizată cu Book Cover Keyboard (touchpad mai mare, taste funcționale intuitive), iar prin Samsung DeX aduci conținutul pe un ecran mai mare pentru un plus de versatilitate. 

Bunicul meu a învățat prin anii 30 – 40 și la vremea respectivă nu prea erau caiete spre a lua notițe. Fiecare elev avea câte o mică tablă de lemn vopsită negru pe care-și lua notițele. Vă dați seama că erau nevoiți să șteargă etc, dar îi ajută să învețe literele, să facă diferite socoteli etc. 

Cred că prin tablete în genul GALAXY Tab S7+ putem avea o legătură restrânsă cu trecutul. Aș prefera să am la clasă manuale digitale, iar lecțiile să fie predate și cu ajutorul unor dispozitive în genul Tab S7+, cu stylus care să emuleze scrisul clasic, cu acces rapid la conținut online, cu software care să-mi permită a vedea cum se descurcă în sarcinile trasate. 

Sunt sigur că aș capta atenția elevilor și mai bine față de cum o realizez în prezent, iar materiile mele (istoria & geografia) consider că se pretează cel mai bine la acest mod de învățare. 

Acest articol este susținut de către Samsung România. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.