SSD Samsung 990 EVO Hardware

Samsung introduce un nou SSD de mare performanță, unul pe care compania sud-coreeană îl caracterizează ca fiind o soluție ideală pentru o gamă diversă de utilizatori. Se pare că a fost conceput pentru a îmbunătăți experiențele zilnice de utilizare a computerului, cum ar fi jocurile, munca și editarea foto/video.

Samsung 990 EVO utilizează tehnologia Host Memory Buffer (HMB) pentru a se conecta direct la DRAM-ul procesorului gazdă și astfel SSD-ul poate obține o performanță optimizată chiar și în absență unui DRAM.

Noul Samsung 990 EVO oferă o performanță îmbunătățită cu până la 43% în comparație cu modelul anterior, 970 EVO Plus. Vitezele de citire secvențială ajung până la 5000 MB/s și vitezele de scriere până la 4200 MB/s. Vitezele de citire și scriere aleatorie sunt, de asemenea, mai rapide, atingând până la 700.000 de operațiuni de intrare/ieșire pe secundă (IOPS) și, respectiv, 800.000 IOPS.

SSD Samsung 990 EVO

În același timp, se pare că 990 EVO aduce o eficiență energetică îmbunătățită cu până la 70% în comparație cu 970 EVO Plus. Mare parte din economie ar putea fi pusă pe seama opțiunii Modern Standby, care permite o funcție de pornire/oprire instantanee, cu conectivitate neîntreruptă la internet și primire continuă a notificărilor, chiar și în moduri cu consum redus de energie.

Noul SSD de la Samsung este disponibil în versiuni de 1 sau 2 TB.

Specificații pentru SSD-ul Samsung 990 EVO

Specificatii SSD Samsung 990 EVO