Telefoane Mobile

În timp ce Xiaomi creşte în ritm galopant (nu vreau să scriu un articol dedicat pentru asta, însă noile estimări arată că producătorul chinez a fost pe primul loc la nivel global ca număr de unităţi vândute în luna iunie), Samsung Mobile scade sau în cel mai fericit caz, stagnează.

Cauzele sunt numeroase, de la preţuri peste media pieţei, până la modele noi prea puţin îmbunăţite comparativ cu vechile generaţii. Un exemplu concret este seria de smartphone-uri Samsung Galaxy S21, cea care până în prezent s-a vândut cu 20% mai slab decât Samsung Galaxy S20 şi cu 47% mai rău decât Samsung Galaxy S10.

În acest context nefavorabil, divizia Samsung Mobile a intrat într-un proces intern de analiză, unul realizat de o echipă intitulată Samsung Business Support Task Force. Această echipă face periodic astfel de verificări în rândul departamentelor / diviziilor cu probleme din cadrul grupului sud-coreean, iar soluţiile propuse ulterior au rolul de a readuce în obiectiv respectivul segment de activitate.

Se pare că mai marii Samsung se întreabă ce se întâmplă la Samsung Mobile şi au trimis echipa de control. La momentul actual estimările spun că divizia de telefoane inteligente va rata mai multe ţinte de vânzări, printre care şi cea pentru seria Samsung Galaxy S21.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.