Diverse

Oradea a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani, fiind un oraş cu rată mare de absorbţie a fondurilor europene. Pentru a face şi mai atractivă zona pentru investitori, judeţul Bihor şi oraşul Oradea îşi vor înfiinţa propria companie aeriană.

Aceasta va avea curse regulate către Bucureşti (se intenţionează patru zboruri în zilele lucrătoare şi două zboruri în cele nelucrătoare), dar şi legături periodice cu alte oraşe importante din ţară şi din Europa. Compania aeriană se va înfiinţa în următoarele săptămâni, urmând să devină operaţională din martie 2022 pe plan intern şi octombrie 2022 pe plan extern.

Planul oficialilor include achiziţia sau închirierea a două aeronave cu o capacitate de până la 75 de locuri, urmând ca preţul biletelor să fie unele accesibile pentru toată lumea.

Reprezentanţii locali au făcut apel şi la companiile locale pentru a susţine financiar activitatea companiei aeriene prin subscripții publice, sponsorizări, donații etc.

O menţiune importantă este aceea că Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor vor căuta să implementeze “măsuri pentru reorganizarea activităților Aeroportului din Oradea în vederea susținerii companiei aeriene nou înființate: internalizarea serviciilor prestate, amenajarea unui hangar, diversificarea activităților, facilități cargo etc.”

La prima vedere am putea spune că această decizie este puţin hazardată, însă din punctul meu de vedere poate fi privită drept o nouă facilitate pe care municipalitatea o acordă actualilor şi viitorilor investitori. Având curse regulate către Bucureşti la preţuri accesibile, noua companie aeriană ar putea reprezenta un nou mod de conectare rapidă între Oradea şi capitală.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.