Samsung – no. 1 la producţia de telefoane inteligente

29/10/2011

Se discuta în piaţă de ceva vreme că Samsung va trece în TIII pe primul loc în dauna Apple. Au accelerat puternic cu Samsung Galaxy S II şi au preluat poziţia deţinută un singur trimestru din 2011 de Apple. Pe de altă parte nu ştiu dacă vor menţine locul. iPhone 4S se vinde şi aş zice că este o adevărată frenezie în achiziţia sa. În ţara noastră nu a ajuns oficial, dar cererea este excedentară şi preţurile sunt cuprinse între 3.000 şi 4.000 de lei în funcţie de spaţiul de stocare.

Apropo, se profilează o problemă la iPhone 4S legată de consumul bateriei. Cum se scria pe twitter un fel de battery gate, la iPhone 4 se vorbea de antenna gate. Atunci au adus un bumper miraculoas, aici nu ştiu ce vor mai putea face. Nu cred că se poate rezolva cu un update software.

Să revenim la Samsung, venirea lui iPhone 4S nu-i prinde fără o contraofensivă. În noiembrie 2011 vor aduce în Europa: Samsung Galaxy Note şi Samsung Galaxy Nexus. Ambele sunt superioare ca hardware lui iPhone 4S şi cred că nu se vor hazarda în a le poziţiona foarte sus ca preţ. Ar fi o mare prostie şi nimeni nu le-ar achiziţiona. Pe de altă parte, SGS II va cunoaşte o scădere a preţului în apropierea sărbătorilor de iarnă.

Samsung Galaxy Note este un pariu riscant cu ai săi 5.3 inch fiind un fel de struţocămilă – maxi-smartphone sau mini-tabletă. Este o nişă încercată şi de către Dell în 2010 cu Dell Streak, dar rezultatele pozitive s-au lăsat aşteptate.  Datele financiare de mai jos vin de la divizia de telefoane mobile a Samsung:

– 27.8 milioane smartphone-uri vândute în TIII asigurându-le locul I;

– 13.5 miliarde dolari în venituri;

– 2.3 miliarde dolari profit.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.