Accesorii inteligente

Nu vreau să mă gândesc prea departe, dar dacă acest nou tip de dispozitiv va avea succes comercial, nu m-ar mira dacă peste câţiva ani vom vedea la nunţi inele inteligente în loc de clasicele verighete. Exagerez oare ?

Revenind.

Aşa cum am menţionat şi în titlu, Samsung pregăteşte lansarea primului său inel inteligent. Compania sud-coreeană a înregistrat deja marca „Galaxy Ring”, iar mai nou device-ul a apărut în ultima versiune beta a aplicaţiei Samsung Health.

Un astfel de inel nu este o noutate, însă niciunul lansat până acum nu a avut puterea de marketing pe care o are Samsung. Pentru a vă face o idee, cel mai cunoscut inel inteligent este Oura Ring, însă câţi aţi auzit de el ? Prea puţini, vă zic eu. Samsung Galaxy Ring (sau cum se va numi el) sună altfel, iar cu o promovare corectă (cum Samsung ştie să facă) poate ajunge „must have-ul” viitorului. Poate !

Ce funcţii ar putea avea acest inel inteligent ?

Informaţii legate de Samsung Galaxy Ring nu sunt, însă pe baza altor modele existente în piaţă, putem deduce câteva funcţii:

  • măsurare puls;
  • măsurare a gradului de oxigenare a sângelui;
  • măsurarea temperaturii pielii;
  • monitorizarea somnului;
  • numeroase funcţii fitness precum cele regăsite pe brăţările inteligente sau smartwatch-uri;
  • plată la POS prin conectivitate NFC.

Acestea au şanse foarte mari de a fi funcţionale pe Samsung Galaxy Ring, însă cum ar fi ca viitorul inel inteligent (poate nu primul model, ci următoarele) să aibă şi ceva funcţii smart precum schimbarea canalelor la televizor sau selectarea de filme / seriale pe platformele de streaming ?

Sursa: androidauthority.com