Software

De ceva timp avem în desfăşurare un spectacol cu adevărat ridicol, unul în care Mark Zuckerberg şi Elon Musk se răţoiesc unul la altul şi încearcă să arate întregii lumi cine este mai penibil. Şi toate acestea pe bani mulţi.

Săptămâna aceasta Mark Zuckerberg a lansat reţeaua socială de microblogging Threads, una care rivalizează direct cu Twitter. Lansarea a fost una de succes, în nici 24 de ore fiind create peste 30 de milioane de conturi. Succesul acesteia este pus pe seama nemulţumirilor apărute în ultimele luni în jurul Twitter, mai ales după ce Elon Musk a decis că aceasta este noua lui jucărie favorită.

Momentan Threads nu este disponibilă oficial în Uniunea Europeană din cauza „complexităţii respectării unora dintre legile care vor intra în vigoare anul viitor în UE”. Dacă vreţi totuşi să vă instalaţi aplicaţia, vă recomand un apk de pe apkmirror.com.

Reţeaua Threads poate fi accesată folosind contul de Instagram, iar postările pot avea până la 500 de caractere şi pot include linkuri, fotografii şi videoclipuri cu o lungime de până la 5 minute.

La doar câteva ore de la lansarea Threads, Twitter a trimis o scrisoare către Meta prin care o informează pe aceasta că o va chema în instanţă pentru furt intelectual. Se pare că Meta ar fi angajat mai mulţi foşti salariaţi Twitter care au venit la pachet cu diverse secrete comerciale.

Meta se apără şi susţine că niciun angajat venit de la Twitter nu a lucrat sau nu lucrează în prezent la proiectul din spatele Threads.

Povestea va continua cu siguranţă în instanţă. Vedem ce se va întâmpla.

Surse: gsmarena.com, zf.ro