Arhiva-Resurse

Pe internet deja circulă informaţii mai mult sau mai puţin credibile despre cum va arăta urmaşul smartphone-ului Samsung Galaxy S III. Mulţi spun că terminalul va dispune de un procesor quad-core model Exynos 5450, însă astăzi am găsit o ştire prezentată drept zvon, cum că Samsung lucrează la un procesor cu 8 nuclee. Ei da, aţi citit bine, 8 nuclee.

Procesorul va fi format defapt din 2 procesoare quad-core, fiecare având câte 4 nuclee. Mai exact, vor fi 4 nuclee Cortex-A15 mai puternice tactate la 1,8 GHz si 4 nuclee Cortex-A7 mai slabe  tactate la 1,2 GHz. Cele 8 nuclee nu vor putea fi utilizate în acelaşi timp, ci pe rând. Când aplicaţia va necesita mai multă putere de procesare vor fi utilizate cele 4 nuclee A15, iar când aplicaţiile vor fi mai slabe ca cerinţe, se vor utiliza cele 4 nuclee A7. Această trecere se va realiza în special pentru a se creşte autonomia device-ului. Procesorul va fi realizat pe un proces de 28 nm.

Părerea mea este că partea hardware se dezvoltă cu viteza luminii, în timp ce aplicaţiile şi partea software se dezvoltă cu viteza sunetului. Se merită oare să investim bani într-un viitor smartphone cu atâta putere de procesare?

Sursa: eetimes.com