Smartphone

Samsung a sperat că va da lovitură cu Samsung Galaxy Z Fold5 şi Galaxy Z Flip5, chiar dacă noutăţile aduse comparativ cu generaţia anterioară sunt aproape inexistente.

Vânzările de Samsung Galaxy Z Fold5 şi Galaxy Z Flip5 din această perioadă sunt cam cu 10% mai bune decât cele raportate pentru Samsung Galaxy Z Fold4 şi Galaxy Z Flip4, însă sunt cu mult sub aşteptări. Pentru 2023 compania sud-coreeană şi-a stabilit un target de 15 milioane de unităţi vândute pentru Samsung Galaxy Z Fold5 şi Galaxy Z Flip5, adică o creştere cu 50%.

Deoarece cererea este cu mult sub estimări, Samsung are în prezent un stoc suficient pentru următoarele 2 luni. Din acest motiv producătorul sud-coreean a luat decizia de a reduce producţia pentru cele două device-uri, chiar dacă în scurt timp vom intra în febra cumpărătorilor de iarnă.

Realist vorbind, Samsung ar putea livra anul acesta undeva la doar 10 milioane de pliabile şi nu 15 aşa cum şi-a propus. Creştere există comparativ cu cele 9 milioane livrate în 2022, însă nu una atât de optimistă precum estimau oficialii companiei.

Sursa: phonearena.com