Software

Nu cred că există tânăr în România care să nu fi auzit de faimosul joc tip first person shooter Counter-Strike. Eu personal am pierdut multe nopţi şi am cheltuit ceva bani pe vremea când nu aveam calculator şi mă duceam la internet cafe pentru un „long night”.

Valve a lansat oficial Counter-Strike 2, un upgrade bine meritat pentru Counter-Strike Go. Dacă sunteţi pasionaţi şi vă place acest joc, noua versiune poate fi descărcată gratuit de pe site-ul steampowerd.com.

Iată care sunt cerinţele minime de PC:

  • Sistem de operare: Windows 10;
  • Procesor: Intel Core i5 750 sau mai nou;
  • Memorie: 8 GB RAM;
  • Grafică: placă video de minim 1 GB compatibilă cu DirectX 11 şi suport pentru Shader Model 5.0;
  • Stocare: 85 GB spaţiu disponibil.

Counter-Strike 2 nu schimbă din temelie ideea din spatele jocului, ci doar o cizelează. Avem hărţi actualitate cu grafică îmbunătăţită şi mai multă lumină, grenadele cu fum au un efect mai realist, fumul este mult mai dinamic, răspunde şi interacţionează cu mediul înconjurător, sunetul este regândit astfel încât să reflecte mai clar ceea ce se întâmplă în joc, armele, jucătorii şi echipamentele au grafică actualizată, există noutăţi la nivel de gameplay etc.

O altă noutate ce este implementată în Counter-Strike 2 este cea a arhitecturii sub-tick, adică serverele ştiu când jucătorii se mişcă, trag cu arma sau aruncă o grenadă. Toate acestea pentru un joc mult mai responsive.

Jocul rulează pe motorul grafic Source Engine 2, cel folosit şi pe DOTA 2 sau Half-Life Alyx.