Hardware

Pentru cei ce nu ştiu, BOE este acronimul de la Beijing Oriental Electronics. Compania şi-a început activitatea în 1993 și sunt activi pe piața de electronice, sănătate, IoT și fotovoltaice. Sunt producători de ecrane LCD, OLED, display-uri flexibile, microLED-uri, senzori de amprentă, panouri solare și senzori optoelectronici. Veniturile în 2021 au fost de 34.57 miliarde dolari, profitul s-a ridicat la 4.04 miliarde dolari, iar compania are peste 68.000 de angajaţi.

BOE a fost testat de Apple prin 2022 pentru a produce display-uri pentru seria iPhone 14, însă producătorul chinez a picat testele de calitate, acesta nefiind capabil să producă în masă la un nivel calitativ în standardele mărului muşcat.

Acum BOE are probleme şi cu Samsung, colaborarea dintre cele două entităţi încetând din acest an. BOE livra către Samsung Electronics cam 10% din necesarul de panouri LCD pentru televizoare, însă compania sud-coreeană a depus plângere la U.S. International Trade Commission, una ce se referă la încălcări intenţionate de brevete şi furt de secrete industriale legate de tehnologia panourilor OLED.

Din fericire Samsung are încheiat un parteneriat avantajos cu LG Display, unul care îi asigură o furnizare anuală de milioane de panouri LCD. Alternative ar mai fi şi Sharp sau AUO.

Sursa: gizmochina.com