Hardware

Gamingul pe smartphone-uri nu a evoluat atât de mult pe cât ne aşteptam în urmă cu câţiva ani, o evoluţie timidă fiind realizată prin apariţia aşa numitelor telefoane de gaming. Chiar şi aşa progresul nu este un remarcabil, iar Samsung vrea să schimbe acest lucru.

Compania sud-coreeană a anunţat un parteneriat strategic cu AMD, unul în urma căruia se doreşte trecerea gamingului pe smartphone-uri la un alt nivel. Viitoarele generaţii de procesoare Exynos vor utiliza arhitectura grafică RDNA, cea care va fi prezentă şi pe viitoarele generaţii de console Xbox şi PlayStation.

Flagship-urile Samsung din următorii ani vor beneficia de tehnologie licenţiată AMD, adică de GPU-uri cu suport pentru grafică complexă.

Parteneriatul nu se limitează doar la telefoanele, Samsung şi AMD urmând a colabora şi în dezvoltarea altor device-uri inteligente.

Sursa: fonearena.com

Categorii: hardwaresamsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.