Software

Samsung a anunţat lansarea globală a serviciului Samsung SmartThings Find. Aceasta a fost testată luna trecută în Marea Britanie, Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii, iar de câteva ore este disponibil tuturor utilizatorilor de device-uri Samsung Galaxy.

Prin intermediul serviciului SmartThings Find, utilizatorii pot localiza dispozitivul pierdut, chiar dacă el este offline. Acest lucru se datorează rețelei de utilizatori SmartThings, care pot ajuta la găsirea dispozitivelor pierdute prin utilizarea propriilor device-uri.

Dacă un dispozitiv a fost offline timp de 30 de minute, acesta produce un semnal BLE care poate fi recepționat de oricare smartphone sau tabletă Galaxy din apropiere. Dacă vă raportați dispozitivul ca fiind pierdut prin SmartThings Find, smartphone-urile sau tabletele Galaxy din vecinătatea device-urilor pierdute pot alerta serverul SmartThings cu privire la locația acestora, care la rândul său va anunța deținătorul. Toate datele utilizatorului SmartThings Find sunt criptate și protejate, locația dispozitivului pierdut fiind dezvăluită doar proprietarului acestuia.

Samsung SmartThings Find este util în găsirea oricărui dispozitiv Galaxy, de la smartphone-uri şi tablete, până la smartwatch-uri şi căşti. Începând din 2021 acest serviciu va fi extins şi altor produse Samsung, nu doar celor Galaxy ca în prezent.

Mai multe detalii găsiţi pe www.samsung.com/ro.