Hardware

Se pare că Samsung va construi o nouă fabrică de procesoare, un proiect uriaş în care producătorul sud-coreean va investi 17 miliarde de dolari.

Noua fabrică va fi construită în Statele Unite ale Americii, mai exact lângă micul orăşel Taylor (acesta are o populaţie de puţin peste 16.000 locuitori) din statul Texas. Din informaţiile actuale aflăm că fabrica va fi gata cel târziu în prima parte a anului 2024, iar aici vor munci peste 1800 de americani.

Dacă vă întrebaţi cum de a ales Samsung acest orăşel, se pare că oficialităţile locale au oferit foarte multe facilităţi fiscale, inclusiv o reducere de 92% la taxa pe proprietate în primii zece ani, urmând ca procentul de reducere să scadă gradual în fiecare deceniu.

Criza globală de semiconductori a scos la iveală un adevăr ignorat de mai toată lumea şi anume dependenţa de Asia, în special China. Atât Statele Unite ale Americii, cât şi Uniunea Europeană, vor încerca în anii următori să reducă această dependenţă prin construirea de noi fabrici, chiar dacă mare parte din materia primă va veni tot din acea zonă geografică.

Sursa: wsj.com

Categorii: samsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.