Pentru mulți dintre noi perioada pe care o traversăm este cea mai frumoasă din an. Sărbătorile de iarnă pot fi prilejul perfect pentru a face un upgrade binemeritat către o placă video NVIDIA GeForce RTX din seria 30, precum 3060 sau 3070. În cazul în care ai nevoie sau îți dorești un sistem desktop complet ori un laptop, merită să alegi unul în interiorul căruia se găsește una dintre cele două componente NVIDIA menționate. PC Garage, magazinul online cu cea mai vastă ofertă pentru gameri, rulează alături de NVIDIA o campanie promoțională prin care te încurajează să faci un upgrade la cadou.

Faptul că plăcile video NVIDIA GeForce RTX au ajuns la seria 40 ar putea reprezenta un avantaj de care poți profita pe acest sfârșit de an. Prețurile seriei precedente încep să fie din ce în ce mai atrăgătoare, iar puterea de procesare a plăcilor video GeForce RTX 3060 și 3070 nu este deloc de ignorat, ba din contră. Ambele vin acum cu un raport preț / performanță ce le transformă în produse de tip best-buy.

Campanie promoționala placi video NVIDIA GeForce RTX 30 la PC Garage

Tehnologiile avansate integrate în orice model NVIDIA GeForce RTX din seria 30, precum Ray Tracing și DLSS 2, transformă radical calitatea imaginii și fluența din jocurile compatibile, disponibile la acest moment într-un număr de peste 200.

Numai în luna decembrie vor fi adăugate titluri compatibile DLSS 2 precum The Witcher 3 Remake (din 14 decembrie), Firefighting Simulator, Marvel’s Midnight Suns, Choo-Choo Charles (din 9 decembrie) și Blacktail (din 15 decembrie).

NVIDIA GeForce Game Ready Driver Marvels Midnight Suns

Mai mult, din 6 decembrie, căutarea „NVIDIA” în Minecraft Marketplace oferă ca rezultat 15 lumi incredibile care au fost sponsorizate de NVIDIA. Minecraft cu RTX primește un cadou gratuit cu 4 noi lumi complet compatibile Ray Tracing pe 6 decembrie: Alien Encounter, The Redstone Temple, A Spirit’s Journey și The Isles of Whimsy.

Orice gamer va aprecia modul în care DLSS 2 crește evident frecvența cadrelor în jocurile compatibile, fără ca rezoluția să fie reglată mai jos. Această tehnologie este de departe pe placul celor ce nu vor să renunțe nici la o rată de refresh cât se poate de ridicată, dar nici la rezoluția înaltă.

DLSS 2 poate face asta prin algoritmi ce se folosesc de Inteligența Artificială antrenată intens, ce „înțeleg” scena pe de-a-ntregul ei și reușesc să contureze exact chiar și cele mai fine detalii, fără a conduce la o scădere a cadrelor pe secundă. Din contră, cu DLSS 2 activat pe modul Performance, fps-ul cunoaște îmbunătățiri și de mai bine de 30 – 40%, în unele cazuri chiar mai mult.

Cu Ray Tracing jocurile capată noi dimensiuni. Vorbim despre reflexii, refracții și umbre care apar precum în realitate, fiind generate după ce plăcile video NVIDIA GeForce RTX analizează în detaliu nu doar imaginea din cadru, ci și împrejurimile.

Astel, poți ști cu exactitate ce este în jurul tău doar prin interpretarea reflexiilor și a umbrelor, ceea ce te poate ajuta enorm în anumite jocuri. Dar Ray Tracing nu face doar atât. Conturarea de tip anti-aliasing și adâncimea de câmp sunt mult mai intens reprezentate cu Ray Tracing activat, iar asta adaugă și mai mult realism în cadru. Imaginile prind un puternic efect 3D, care îl introduce pe jucător mai adânc în poveste.

Să nu omitem nici tehnologia G-SYNC, care sincronizează perfect rata de refresh pe care o generează placa video cu cea a monitorului compatibil.

NVIDIA G-SYNC

Astfel, fenomenele de „screen tearing” și „stuttering” dispar ca prin magie de pe monitorul compatibil G-SYNC, întrucât placa video își ajustează permanent fps-ul generat spre a fi același cu rata de refresh suportată de ecran.

Un monitor compatibil NVIDIA G-SYNC ce pare interesant este HyperX Armada 27 inch, al cărui panou IPS propune rezoluție QHD, rată maximă de refresh de 165Hz și timp de răspuns de 1 ms.

Monitor gaming HyperX Armada 27 inch

Pentru creatorii de conținut, toate plăcile video NVIDIA GeForce RTX din seria 30 vin cu posibilitatea de a instala driverul Studio, ce optimizează la maximum capacitățile de procesare ale acestor componente în cele mai folosite programe de creație. Avantajele ecosistemului NVIDIA Studio includ NVIDIA Reflex, ce ajută dezvoltatorii de jocuri în a regla latența la cele mai scăzute niveluri, în timp ce NVIDIA Encoder și NVIDIA Broadcast vin cu pachete de tehnologii extrem de utile pentru live streaming.

Un laptop certificat NVIDIA Studio căruia cu greu îi poți găsi puncte slabe este Gigabyte AERO 16 YE5.

Laptop Gigabyte AERO 16 YE5

Dintre cele mai importante specificații amintesc placa video dedicată NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti cu 16GB GDDR6, ecranul OLED UHD+, procesor Intel Core i9-12900HK, 32 GB DDR5 și 2 x 1TB SSD.

Oferta PC Garage pentru plăci video NVIDIA GeForce RTX din seria 30 este extrem de variată, cu multe dintre produse aflate la promoție, precum și cu cadouri oferite gratuit pentru multe dintre ele.

În cazul în care ai nevoie de un sistem cu NVIDIA GeForce RTX 30 în dotare, atunci poți căuta liniștit printre multiplele opțiuni pe care PC Garage ți le pune la dispoziție. Fie că vorbim despre desktop PC-uri configurate de PC Garage, fie despre cele de brand, sunt destule dintre care poți alege.

Recomandarea mea pentru un desktop PC cu placă video NVIDIA GeForce RTX din seria 30 se duce către modelul Elite Hunter, ce vine cu NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 8GB GDDR6, cu AMD Ryzen 5 5500, 16 DDR4 și 500GB SSD.

Nici oferta de laptopuri cu plăci video NVIDIA GeForce RTX din seria 30 nu este deloc restrânsă pe PC Garage. Ai la dispoziție peste 150 de modele în configurații variate, de la cele mai cunoscute branduri, precum ASUS, Acer, Lenovo, HP sau MSI, dar și câteva de la Dell sau Gigabyte. Prețurile pleacă de la mai puțin de 3.500 de lei, așa că îți poți face cadou sau poți dărui fără emoții un laptop performant în această perioadă în care ne înconjoară deja atmosfera unică a sărbătorilor de iarnă.

laptop ASUS ROG Flow X13 GV301RE

Dintre laptopuri, aș spune că un ASUS ROG Flow X13 GV301RE arată extrem de bine, având în vedere că vine cu multă, foarte multă putere de procesare, într-un corp compact, cu placă video integrată NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti 4GB.

Deși sunt mai bine de două săptămâni până la Crăciun, nu ar strica să arunci o privire chiar de acum prin ofertele prinse în campania „Fă-ți un upgrade la cadou”, organizată de PC Garage în parteneriat cu NVIDIA. Mai bine să fii pregătit din timp, decât să intri în cursa după cadouri cu doar câteva zile înainte de „termenul limită” :) .

Acest artciol este susținut de NVIDIA și PC Garage.