Smartphone

Apple a spart gheaţa în toamna acestui an şi a lansat seria de smartphone-uri iPhone 12 fără căşti sau încărcător în cutia de retail. Singurul accesoriu major prezent este cablul USB Type C – Lightning. Ideea a fost aspru criticată de utilizatori şi luată în glumă de alţi producători, însă se pare că uşor, uşor devine un nou trend. Din cele mai noi surse am aflat că şi Samsung intenţionează să lanseze seria de telefoane Samsung Galaxy S21 fără căşti şi încărcător.

Cu câteva luni înainte de implementarea strategiei, Apple a realizat un chestionar prin intermediul căruia îi întreba pe utilizatori ce fac cu încărcătoarele vechi. Era felul companiei de a-i avertiza că încărcătoarele vechi sunt importante în contextul în care acest accesoriu nu va exista pe seria iPhone 12.

De curând Apple a început să trimită un alt chestionar printre utilizatorii noilor iPhone 12. Printre altele, aceştia erau întrebaţi dacă folosesc accesoriile din pachet. În cutia de retail se regăsesc cheiţa SIM, stickerele Apple şi cablul USB Type C – Lightning. Apple vrea să afle astfel dacă utilizatorii folosesc noile accesorii sau altele mai vechi.

Personal mi se pare destul de clar că Apple încearcă să scoată şi ultimele accesorii din cutia de retail a seriei iPhone 13. Acum nu ştiu dacă vor aduce la schimb un încărcător MagSafe sau vor pune în cutie doar telefonul.

Sursa: 9to5mac.com