Smartphone

Criza globală de semiconductori a ajuns de ceva timp şi la nivelul producătorilor de smartphone-uri, iar acest lucru se observă cel mai clar, în cazul anumitor companii, prin amânarea unor lansări sau prin întârzierea disponibilităţii comerciale. Făcând o mică glumiţă, aş putea spune că în aceste momente toţi au de învăţat de la Sony, singurul producător de telefoane inteligente ce anunţă un device acum şi îl aduc în magazine câteva luni mai târziu.

Liderul pieţei, Samsung, are mari probleme de aprovizionare cu componente, din acest motiv întârziind voit lansarea modelului Samsung Galaxy S21 FE. Ultimele surse spuneau că prezentarea oficială se va face în luna octombrie, iar telefonul va veni ca ediţie limitată, însă sunt şanse mari să avem parte de o altă amânare.

Conform celor de la sammobile.com se pare că noua perioadă de lansare pentru Samsung Galaxy S21 FE va fi ianuarie 2022, aspect ce va atrage cu sine şi o amânare pentru seria Samsung Galaxy S22. Amânarea celei din urmă nu va fi lungă, o lună, maxim două, cel mai probabil se va reveni la vechea tradiţie, final de februarie – început de martie, un eveniment Unpacked înainte de MWC 2022 (28 februarie – 3 martie).

Chiar şi aşa seria Samsung Galaxy S22 ar putea fi produsă într-un număr mai mic de unităţi, doar 20 de milioane. Spre comparaţie, seria Samsung Galaxy S21 a fost produsă în aproximativ 30 de milioane de unităţi. Diferenţa vine tot din criza de componente.