Diverse

În toamna anului 2022 vă scriam pe site că Booking Holdings Inc., compania din spatele booking.com, urmează să fie anchetată de către Autoritatea Spaniolă de Supervizare a Concurenţei (CNMC) pentru posibile practici concurenţiale neloiale.

Se pare că această anchetă a ajuns la final, iar Autoritatea Spaniolă de Supervizare a Concurenţei propune o amendă istorică de aproximativ 486 milioane de euro.

În urma investigaţiilor făcute a reieşit că booking.com a apelat la practici anticoncurenţiale în Spania. Un astfel de exemplu este acela că platforma nu permitea operatorilor hotelieri să listeze pe propriul website preţuri mai mici decât cele pe care le listau pe booking.com. Reprezentanţii Booking susţin că nu ar fi fost în interesul consumatorilor ca preţurile să fie diferite (câtă ipocrizie).

Decizia finală legată de amendă va veni în următoarele luni, după ce vor fi analizate toate informaţiile, însă Booking Holdings Inc. a anunţat încă de acum că această propunere este dezamăgitoare şi ca o va ataca în instanţă.

Booking.com este cea mai mare agenţie de turism online din lume, compania din spatele platformei având o capitalizare de peste 136 miliarde de dolari.

Sursa: zf.ro