gAuto

Astăzi a fost prima zi în care românii au putut precomanda Dacia Spring – prima maşină 100% electrică din portofoliul Dacia.

Încă de la primele ore ale dimineţii a fost agitaţie maximă pe site-ul dacia.ro, mii de români încercând să îşi precomande maşina. Se pare că Dacia nu s-a aşteptat la un asemenea succes, de aceea pagina sa web a întâmpinat diverse probleme tehnice (unii nu au primit confirmările de precomandă, altora li s-au blocat de mai multe ori banii pe card etc.). Pagina de Facebook a celor de la Dacia a fost asaltată de oameni nemulţumiţi.

În urmă cu doar câteva minute Dacia a revenit cu clarificări:

Cererea este mare, foarte mari, însă majoritatea îşi pun speranţa în tichetele oferite de stat prin intermediul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus. Sunt sigur că după ce acestea vor fi epuizate, mulţi îşi vor retrage precomenzile.

Pentru moment Dacia a dat startul precomenzilor doar pentru varianta Dacia Spring Comfort Plus, model cu preţ de listă de 18.100 euro. Dacă se aplică eco-tichetul de 45.000 lei şi prima de casare de 6.500 lei, Dacia Spring poate fi achiziţionată la preţul de aproximativ 7700 euro.

Dacia Spring Comfort Plus este varianta cu echipări suplimentare, acest model având printre altele sistem de navigaţie cu ecran tactil de 7 inch, aer condiţionat manual, geamuri electrice faţă / spate şi sistem de asistenţă video la parcarea cu spatele. Singurul pachet opţional disponibil este încărcarea rapidă DC 30kw (80% în doar 51 de minute) ce costă 300 euro.

Primele livrări vor fi făcute din luna septembrie. Mai multe detalii găsiţi pe dacia.ro.