Software

Anul 2014 poate fi un an de cotitură tehnologică pentru întreaga lume. De ce? În cadrul conferinţei Re/Code, Microsoft a prezentat primul translator vocal: Skype Translator. Acesta este în stare să îţi traducă aproape instantaneu din peste 40 de limbi de circulaţie internaţională, astfel încât putem afirma cu tărie că suntem aproape de a elimina graniţele barierelor lingvistice.

În cadrul acestei conferinţe, Satya Nadella (CEO Microsoft) şi Guardeep Singh Pall (responsabil dezvoltare Skype) au realizat un demo în care acesta din urmă a comunicat cu un coleg de origine germană. Astfel, în timp ce Guardeep Singh Pall vorbea în engleză, Skype Translator traducea în germană pentru colegul său şi invers. Aplicaţia s-a descurcat excelent (chiar dacă a avut câteva greşeli gramaticale), iar toată lumea din sală a rămas încântată. Skype Translator va fi integrat anul acesta in Windows 8.1, dar se pare că va fi lansat şi pe alte sistem de operare, precum Android sau iOS.

Personal văd această tehnologie ca pe o revoluţie în domeniu. Imaginaţi-vă peste câţiva ani că vă plimbaţi prin China şi deşi nu cunoaşteţi o boabă chineza, veţi putea comunica fluent cu aceştia prin intermediul unui translator pe care îl veţi avea la voi (telefonul mobil, poate un gadget nou creat etc.).

Sursa: Technet.com