Smartphone

CEO-ul Intel Paul Otellini a anunțat că începând din această săptămână vor fi comercializate primele telefoane cu procesor Intel Atom. Evident că vorbim de telefoane inteligente. Un astfel de smartphone va fi lansat în India. Mă așteptam ca ele să debuteze în Europa de Vest sau în SUA.

Compania care produce primul smartphone cu Intel Atom ce va intra în producția de serie se numește Lava și modelul Xolo X900 care din data de mâine va fi comercializat în a doua țară ca mărime după numărul de locuitori la nivel mondial.

Detalii legate de Lava Xolo X900:

– ecran de 4.03 inch cu rezoluție 1024×600 pixeli;
– procesor Intel Atom Z2460 single core la 1.6 GHz, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare;
– Android 2.3 Gingerbread;
– accelerator grafic PowerVR SGX540;
– 3G cu viteze de până la 21 Mbps, HDMI, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm;
– cameră de 8 Megapixeli cu flash, filmează la 1080p, cameră frontală de 1.3 Megapixeli.

Prețul este estimat la 500 de dolari. Oferă destul de multe pentru suma respectivă. Sunt curios cât de bine stă la baterie și cum se mișcă Andorid pe un procesor Intel Atom.

Și un video cu un alt smartphone cu Intel Atom de la Lenovo:

Sursa: TheVerge

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.