Accesorii inteligente

În 2019 Google cumpăra Fitbit pentru 2.1 miliarde de dolari şi toată lumea credea că vom asista la o intrare puternică a gigantului american pe piaţa de smartwatch-uri şi brăţări inteligente.

Adevărul este că Google nu este un nume cu strategii previzibile, astfel că după cazul Motorola, nici Fitbit nu a impresionat încă. Sunt lansate periodic device-uri sub brandul Fitbit, însă acestea nu încearcă să se evidenţieze comercial cu nimic, parcă Google limitează intenţionat un potenţial succes.

În cazul smartwatch-ului sub brand propriu situaţia este şi mai bizară. Compania americană are de ceva ani propriul sistem de operare, însă nu a dezvoltat încă nimic la nivel hardware. Cele mai noi surse susţin că aşa numitul Google Pixel Watch ar urma să fie lansat în prima parte a anului viitor, însă Google nu se grăbeşte.

Câteva unităţi au fost date angajaţilor pentru a le testa, iar device-ul cunoscut intern sub numele de “Rohan” se prezintă decent. Vorbim de un ceas cu cadran rotund şi margini subţiri destul de confortabil. Smartwatch-ul nu va fi unul premium, va aduce caracteristici standard în prezent (senzor pentru puls, senzor pentru măsurarea gradului de oxigenare a sângelui, chestii fitness etc.). Nimic deosebit.

O remarcă apărută în presa americană este legată de faptul că echipa Pixel nu este ajutată de echipa Fitbit în dezvoltarea acestui smartwatch. Adică Google are tot ce îi trebuie pentru a face un ceas excelent, însă nu pare a fi interesat. Se pare că Google Pixel Watch va fi lansat doar pentru a demonstra altor producători de ceasuri inteligente de cât de bun poate fi Wear OS 3.

Sursa: businessinsider.com

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.