Soluțiile de tip Network Storage Attached mi se par a fi excelente pentru cei interesați să arhiveze galeria de imagini și clipuri video făcută cu smartphone-ul, camera foto etc. Mai ales dacă vor să ofere acces și către alte persoane, iar acest acces să fie oferit într-un mediu securizat unde ai controlul.

Mă uitam că în viitor s-ar putea să fiu nevoit să configurez un NAS, pentru că Google Foto nu mai face față la sutele de poze și materiale video ce se adună în ritm lunar. Una dintre soluțiile ce mi-a atras atenția este Asustor Drivestor 4 AS1104T. Am citit mult recenzii pozitive în dot com și este considerat una dintre cele mai bune variante pe segmentul său de preț.

Asustor Drivestor 4 AS1104T – aprox. 1544 lei la ForIT.ro.

Ce specificații integrează?

➡️ procesor Realtek RTD1296 de tip quad-core la 1.4 GHz, 64-bit, 1 GB RAM de tip DDR4, 8 GB stocare de tip eMMC;

➡️ 4 locuri pentru HDD-uri de 3.5″ și până la 16 locuri cu unitatea de expansiune AS6004U;

➡️ conectivitate asigurată de 2 X  USB 3.2 Gen1, conexiune la internet 2.5 Gbps / 1 Gbps / 100 Mbps;

➡️ garanție de trei ani, zgomot – 19.7dB cu HDD-ul inactiv, dimensiuni de 165 x 164 x 218 mm și 1.57 kg.

Rulează ADM 4.0, știe transcodare 4K în formatul H.265. Poți face transfer de date de pe smartphone spre NAS, de pe computer spre NAS, backup local, backup între un cloud public și NAS, de la NAS la NAS și de la NAS spre un device extern.

Organizarea fotografiilor este facilitată de către aplicațiile Photo Gallery 3 și AiFoto 3. Mai sunt o sumedenie de alte aplicații pentru smartphone: AiData, AiRemote, AiMusic, AiMaster, AiVideos, AiSecure, AiDownload. Poți aduce materialele înregistrate de către camere video de supraveghere direct aici, feed-ul live de la 4 camere și suport pentru până la 12 camere.

Mai multe informații pe pagina web dedicată.

Categorii: hardware
Tag-uri: ASUSTORNAS

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.