Smartphone

VIVO a anunțat prima integrare a unui senzor pentru amprentă sub display-ul unui smartphone. Această soluție a fost vehiculată de mai mult timp, dar uite că un producător chinez reușește să fie primul în a oferi un gadget compatibil. 

Totuși, pentru utilizator va conta mai multe cine aduce un smartphone în piață și nu doar în cadrul unui târg de tehnologie precum CES Las Vegas. Plus că VIVO nu ajunge pe canal oficial în Europa, momentan. Cel mai probabil vom avea un telefon mobil cu senzor pentru amprentă sub display și în țara noastră, dar de la un alt producător hardware.

O companie B-brand din China a anunțat că două telefoane ale sale vor avea un senzor pentru amprentă sub display – Bluboo S2 și S3. Din cele două imagini trimise în comunicat mi-a atras atenția camera principală ce se rotește spre a fi folosită și drept camera frontală. Au mers pe o soluție ingenioasă spre a maximiza raportul display / corp (panel OLED de 5.99 inch). Camera respectivă integrează un senzor Sony IMX230 de 21 Megapixeli.

Mai rămâne de văzut care sunt restul specificațiilor, prețul de comercializare și experiența de utilizare ca atare. Plus că o cameră rotativă trebuie să treacă și testul timpului, a zeci, sute și mii de rotații.

Interesant este cum și B-brandurile chinezești încearcă nu doar să copieze ci și să inoveze. Personal, soluția camerei rotative în modul în care vedeți în imagini nu am mai descoperit-o pe nicăieri până la ei.

Update: Huawei Honor 7i miza pe o soluție similară. 

Categorii: telefoane-mobile

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.