Camera Sony Xperia 5 Smartphone

Sony nu o duce bine deloc, asta o ştim cu toţii, însă din păcate pentru fanii producătorului japonez lucrurile par a se înrăutăţi de la trimestru la trimestru.

Vânzările din perioada ianuarie – martie 2020 au fost cele mai scăzute din ultimii 10 ani. Producătorul japonez “a reuşit” să vândă doar 400.000 de smartphone-uri, o scădere de peste 63% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Sony îşi propusese pentru acest trimestru un obiectiv de 700.000 de unităţi.

Nici anul fiscal proaspăt încheiat (trimestrul 2 2019 – trimestrul 1 2020) nu a fost mai bun. Sony a comercializat în 12 luni doar 3.2 milioane de telefoane inteligente, o scădere de peste 50% comparativ cu anul fiscal anterior.

Veştile rele pentru Sony nu se termină aici. Având în vedere criza actuală, reprezentanţii companiei japoneze s-au ferit să ofere o prognoză pentru anul financiar în curs, astfel că în 2021 am putea asista la nişte cifre mai slabe decât cele prezentate în acest articol. Sony, încotro mergi ?

Sursa: gsmarena.com

Categorii: sony
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.