Hardware

Sony a anunţat că în trimestrul al doilea din 2019 a reuşit să vândă puţin peste 3.2 milioane unităţi PlayStation 4, rezultat care corelat cu cifrele obţinute până acum se transformă într-un total de peste 100 milioane de console comercializate de la lansare şi până în prezent.

Prezentată în urmă cu mai bine de 5 ani şi jumătate, Sony PlayStation 4 este consola cu cel mai rapid ritm de vânzare din lume (a ajuns prima la 100 milioane unităţi vândute), depâşind astfel vechiul record deţinut de Sony PlayStation 2. Din păcate vânzările sunt în scădere de la an la an, lucru oarecum normal ţinând cont că în 2020 Sony se pregăteşte să lanseze următoarea generaţie de consolă.

Despre Sony PlayStation 5 ştim că va dispune de un procesor AMD Ryzen de generaţie a treia cu 8 nuclee şi arhitectura Zen 2 de 7 nm şi de o placă video din familia Radeon Navi cu suport Ray Tracing. Se pare că Sony va renunţa la stocarea HDD şi o va utiliza în premieră pe cea SSD ce promite un timp de încărcare de până la 20 de ori mai scurt.

Noua generaţie a consolei Sony va oferi suport pentru rezoluţie 8K, va dispune de acustică 3D şi va fi compatibilă cu actualele jocuri de pe Sony PlayStation 4.

Sursa: theverge.com