Hardware

Sony a anunţat setul de accesorii PlayStation VR2, unul dedicat consolei PlayStation 5. Acesta este format dintr-o cască de realitate virtuală şi controller optimizat pentru jocuri VR.

Cu cele din urmă vom începe, asta şi pentru că sunt simplu de detaliat. Vorbim de controllere cu triggere adaptive şi tehnologie haptic feedback, unele ce vor putea fi folosite la pachet în jocuri cu noua cască VR.

Aceasta vine cu o rezoluţie de 2000 x 2040 pixeli pentru fiecare ochi, oferind astfel o experienţă vizuală 4K HDR cu vizibilitate la 110 grade. Casca are o rată de refresh ajustabilă de 90Hz şi 120Hz, tehnologie de randare cu unghi ajustabil, tehnologie de tracking pentru orientarea în spaţiul virtual şi suport 3D audio.

Casca mai dispune de panouri OLED HDR, iar tehnologia de monitorizare a ochilor va permite anumitor elemente din jocuri să răspundă la mişcările acestora.

Sony a anunţat şi primul joc compatibil cu pachetul PlayStation VR2 şi anume Horizon Call of the Mountain. Mai jos aveţi un foarte scurt trailer pentru acesta:

Momentan nu ştim când va putea fi cumpărat setul de accesorii PlayStation VR2 şi la ce preţ.

Sursa: blog.playstation.com