Hardware

Sony îşi extinde gama de produse Solid-State Drive (SSD) şi lansează seria SL-E. Aceasta este noul vârf de gamă al producătorului japonez şi a fost concepută pentru a răspunde nevoilor unor profesioniști precum arhitecți, ingineri și cercetători, dispozitivul extern solid-state drive fiind mai mic decât un card bancar.

SSD-ul este echipat cu porturi compacte și reversibile USB Type-C pentru conexiune cu cele mai noi device-uri mobile, dar și cu port standard A. Echiparea cu ambele tipuri de porturi asigură compatibilitatea cu o gamă largă de dispozitive, inclusiv Mac și PC-uri cu Windows, cât și cu smartphone-uri sau tablete Android.

Seria SL-E oferă viteze de transfer de date de până la 540 MB/s (citire) și 520 MB/s (scriere) şi este recomandată pentru backup rapid, verificare și retuș de imagini. Noul SSD Sony folosește memorie flash, fără componente mobile în interior, ceea ce îmbunătățește rezistența la șocuri și reduce șansele de apariție a defectelor mecanice. SL-E încorporează, de asemenea, software-ul ENC DataVault Lite care oferă securitate completă pentru fișiere.

Sony SL-E va fi disponibil în România chiar de luna aceasta la următoarele preţuri:

  • 240 GB – 799 lei;
  • 480 GB – 1099 lei;
  • 960 GB – 2249 lei.

Categorii: sony

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.