Foto si Video

Compania japoneză a prezentat un senzor pentru telefoane mobile – Sony IMX586. Acesta urcă cantitatea de megapixeli la 48, dar sunt scenarii de utilizare în care coboară la 12 Megapixeli. 

Date preluate din comunicatul de presă al Sony:

  • senzor de 48 Megapixeli cu dimensiune a pixelului de 0.8 microni, utilizat în fotografiile pe timp de zi;
  • în fotografiile low-light se poate coborî la 12 Megapixeli cu dimensiune a pixelului de 1.6 microni, pentru un plus de detalii și control mai bun al zgomotului de imagine;
  • Sony promite fotografii de bună calitate chiar și pe zoom-ul digital al unui smartphone;

Sony IMX586 folosește un filtru Quad Bayer de tip 2×2, similar cu ceea ce găsim și pe Huawei P20 Pro cu ai săi 40 Megapixeli.

Primul smartphone aștepat să debuteze cu acest senzor este Sony Xperia XZ3 (ar putea fi lansat în cadrul IFA Berlin 2018). S-ar putea să-l vedem preluat și pe alte telefoane mobile, compania japoneză a devenit unul dintre cei mai mari furnizori din domeniu.

Nu este suficient să ai un senzor de bună calitate, software-ul dezvoltat de producător trebuie să fie bine calibrat în a face legătura între ISP-ul procesorului și ce știe a oferi senzorul propriu-zis. Puține companii au dovedit că stăpânesc bine această împerechere, cu ghilimelele de rigoare.

Sursa: Sony.net

Categorii: foto-video
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.