Hardware

În vara acestui an Samsung lansa primul senzor foto de 108 Megapixeli dedicat telefoanelor inteligente: Samsung ISOCELL Bright HMX. Senzorul capabil de înregistrări 6K la 30 fps a fost inaugurat oficial pe smartphone-ul concept Xiaomi Mi Mix Alpha, însă premiera comercială a fost realizată prin Xiaomi Mi Note 10.

În acest context, Sony trebuie să ofere un răspuns pe măsură, mai ales că senzorul de 48 Megapixeli Sony IMX586 a fost un etalon în 2019. Se pare că producătorul japonez va miza în 2020 pe Sony IMX686, un senzor cu o rezoluţie de 64 Megapixeli (cel mai probabil).

Sony a publicat primele fotografii realizate cu Sony IMX686, fără a oferi detalii despre caracteristicile sale:

Imaginile arată impresionant şi sunt sigur că rezultatele de anul viitor în zona flagship vor fi cu adevărat excelente. Estimez că noul senzor va oferi capturi foto mult îmbunăţite la nivel de low-light, înregistrare video 4k la 120 fps şi chiar 8K la 30 fps şi o stabilizare atât foto, cât şi video next level.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: sony
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.