Am pus articolul la Bursa zvonurilor, deși informația vine de la Sony Olanda și nu dintr-o sursă neautorizată. Sony Xperia 1 III este un smartphone din categoria premium cu preț de 1300 euro și compania japoneză avea un istoric bun pe partea de suport software. De aici și semnul de întrebare cu privire la ceea ce a fost preluat pe site-urile de specialitate internaționale.

Update: Am primit și poziția Sony pe acest subiect. 

„ Nu este corectă informația potrivit căreia Xperia 1 III va beneficia de o singură actualizare Android OS. Scopul nostru este să susținem Xperia 1 III prin cele mai recente actualizări Android pentru o perioadă de doi ani de la lansare, interval în care ne așteptăm să avem mai multe update-uri Android OS.”
*Situația poate varia în funcție de regiune.

Sony Xperia 1 III ar primi:

  • 1 update major de Android (trecerea de la Android 11 la Android 12);
  • 2 ani de update firmware în regim lunar.

Dacă este adevărat mi se pare a fi o mișcare greșită din partea Sony. Samsung, OnePlus, Google etc mizează pe ideea de suport software pe o perioadă mai lungă de timp (2 ani pentru update major și 3 ani pentru update firmware în regim lunar sau trimestrial etc).

Știu că Sony avea în trecut o listă mare de produse ce primesc update sprea cea mai nouă iterație Google, erau incluse și modele mid-range, când alte companii abia se ocupau de vârfurile de gamă.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.