gEV

În România sunt aproximativ 1500 de maşini Tesla, iar acestea beneficiază de staţii de încărcare Tesla Superchargers în Bucureşti, Constanţa, Piteşti, Cluj, Sibiu şi Timişoara.

Până în prezent acestea au fost gratuite, astfel că orice maşină Tesla se putea încărca rapid şi fără costuri în cele câteva Tesla Superchargers din ţară.

Lucrurile se vor schimba începând cu 9 martie, dată la care Tesla va solicita o sumă de bani pentru încărcarea maşinilor. Momentan nu avem o informaţie oficială despre preţ, însă surse apropiate susţin un cost de 2.5 lei / kwh.

Suplimentar va exista şi o taxă de inactivitate, aceasta urmând a se aplica dacă staţia Tesla este ocupată cel puţin 50%, iar sesiunea de încărcare a fost încheiată de cel puţin 5 minute. Dacă cele două condiţii sunt îndeplinite, şoferul va fi taxat cu 2.5 lei / minut, iar dacă staţia este ocupată 100% costul taxei de inactivitate va fi de 5 lei / minut. Se doreşte astfel eliberarea cât mai rapidă a staţiei după finalizarea încărcării.

„Ne imaginăm un viitor în care mașinile se mută singure după finalizarea încărcării, îmbunătățind și mai mult eficiența rețelei și experiența clienților. Până atunci, vă rugăm să mutați vehiculele din dreptul dispozitivelor Supercharger după finalizarea încărcării. Un client nu și-ar lăsa niciodată mașina parcată în dreptul unei pompe dintr-o benzinărie, iar același principiu se aplică și în cazul dispozitivelor Supercharger”, au transmis cei de la Tesla.

Sursa: hotnews.ro