gAuto

Din 2022 Tesla a început să ofere acces la staţiile lor de încărcare şi posesorilor de maşini electrice de la alte mărci, însă acest acces a fost oferit treptat de la ţară la ţară.

Începând de ieri, 8 decembrie, staţiile de încărcare Tesla Superchargers sunt disponibile tuturor şi în România. Indiferent de ce model de maşină electrică ai, dacă aceasta este compatibilă CCS, atunci o poţi încărcă şi la staţiile Tesla.

Costul acestora este următorul:

  • 3.05 lei / kWh în standard;
  • 2.25 lei / kWh cu abonament lunar de 65 lei / lună.

În prezent în România sunt staţii de încărcare Tesla Superchargers în Bucureşti, Cluj-Npaoca, Constanţa, Craiova, Piteşti, Sibiu şi Timişoara.

La începutul acestui an se estima că sunt aproximativ 1500 de maşini Tesla în ţara noastră, însă noile estimări spun că alte 1500 au fost achiziţionate pe parcursul acestui an, deci ne aşteptăm ca pe străzile din România să circule în prezent undeva la până în 3000 de maşini electrice Tesla.

Ca şi alternative la Tesla Superchargers aveţi staţiile Renovatio e-charge, Eldrive România, ElMotion, E.ON, PlugPoint, Enel X Way, MOL Plugee, EVconnect.

Sursa: 0-100.ro