Diverse

Compania Stratolaunch Systems aparţine miliardarului american Paul Allen (cofondatorul Microsoft), iar princialul său obiectiv este acela de a crea avioane capabile să lanseze sateliţi din zbor (de la o altitudine de peste 10.000 – 11.000 de metri). Primul avion al companiei se numeşte simplu Stratolaunch, iar de câteva zile a început să facă primele teste la sol.

Stratolaunch este cel mai mare avion din lume având o anvergură a aripilor de 120 metri, o lungime de 73 metri, o greutate de 227 tone, 28 de pneuri şi 6 motoare de Boeing 747. În teorie avionul poate zbura cu o greutate de până la 590 de tone şi are o autonomie de 3704 kilometri. Stratolaunch ar trebui să înceapă cât de curând şi primele teste de zbor, mai ales că anul 2020 se vrea a fi cel de lansare oficială.

„În ultimele săptămâni a fost eliminată infrastructura de fabricație, inclusiv schelele de trei etaje din jurul aeronavei și întreaga greutate a acesteia a fost lăsată liberă pe cele 28 de roți pentru prima dată. Acesta a reprezentat un pas crucial înainte de testarea la sol, pornirea motoarelor și, în ultima etapă, testele de zbor”, se arată în comunicatul Stratolaunch Systems.

Sursa: digi24.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.