Laptop gaming Acer Predator Helios 300 PH317-53 Notebook

Guvernul României va cumpăra 250.000 de tablete pentru elevi, acestea urmând a fi livrate conform caietului de sarcini până pe 10 septembrie. Procesul de achiziţie este în derulare şi foarte probabil în zilele următoare vom afla mai multe detalii despre cine va furniza aceste tablete (ţinând cont de numărul de unităţi foarte ridicat, foarte probabil vor fi aleşi mai mulţi furnizori, probabil 2-3). Am scris pe subiect aici şi aici.

O veste complementară acestui subiect a fost oferită presei de către Monica Anisie, Ministrul Educaţiei. Aceasta a declarat că Guvernul României pregăteşte achiziţia a 74.000 de laptopuri pentru 1.100 licee din toată ţara. Aceste laptouri vor veni în sprijinul profesorilor / elevilor pentru desfăşurarea în condiţii decente a învătământului online (în cazul în care situaţia epidemiologică o va cere). La fel ca în cazul tabletelor, laptopurile vor avea conexiunea la internet asigurată.

Eu înţeleg că şi aceste laptopuri vor ajunge în licee până la începutul acestui an şcolar, lucru destul de dificil ţinând cont că încă nu au bani alocaţi, nu au fost demarate consultări de piaţă etc. Observăm cât de greu se mişcă în achiziţia celor 250.000 de tablete, activitate demarată de prin luna mai.

Chiar şi aşa, mă bucur că există astfel de acţiuni, noile device-uri urmând a înlocui mare parte din sistemele PC uzate existente în liceele din România.

Sursa: profit.ro

Categorii: notebook

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.