Tablete

În urmă cu câteva zile am discutat despre iTab 971 dual-core, unul dintre cele două modele primite la teste din partea companiei InfoTouch. Astăzi vă prezentăm varianta puţin mai mare, iTab 1011 dual-core. În mare parte, diferenţe foarte mari între cele două nu există, multe dintre acestea fiind pe partea de design, baterie şi display. Ca şi la modelul prezentat anterior, iTab 1011 primit de către gadget.ro este un sample de test, deci şi în acest caz performanţele tabletei primite de noi pot diferi puţin de cele ale modelului final destinat clienţilor.

Datele tehnice ale tabletei sunt următoarele:

 Tabletă Date tehnice InfoTouch iTab 1011
Ecran Touchscreen cu tehnologie capacitivă multi-touch (10 puncte), 10,1 inch IPS cu o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli (16:9)
Procesor Dual-Core Cortex A9 Rk3066 tactat la 1,6 GHz
Accelerator grafic Mali 400
Memorie 1 GB RAM DDR3 + 16 GB memorie internă (card microSD de până la 32 GB)
Sistem de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
Cameră foto 2 megapixeli camera foto + 2 megapixeli camera secundară pentru apeluri
Conectivitate Wi-Fi, Bluetooth, ieşire microUSB, HDMI, jack 3.5 mm
Baterie 7.200 mAh
Greutate 630 grame
Grosime 243 x 190 x 9,9 mm

Design

iTab 1011 dual-core a venit în acelaşi tip de cutie ca şi iTab 971 dual-core, albă, simplă, cutie în interiorul căreia am găsit: tableta, , un cablu de conectare la PC, un adaptor microUSB – USB, căşti pe jack de 3,5 mm şi un încărcător cu un jack. Nici în acest caz nu amgăsit certificat de garanţie sau manual de instrucţiuni.

Din punct de vedere al design-ului, tableta de 10.1 inch este puţin diferită faţă de cea de 9,7, în special a materialelor utilizate. iTab 1011 are spatele realizat dintr-un plastic mai dur, cred că este acelaşi plastic utilizat la realizarea zonei de margine a tabletei iTab 971. Noi am primit un model cu capac alb, deci urmele de grăsime nu se vedeau atat de mult ca cele de pe iTab 971, acest lucru fiind un aspect pozitiv. Marginea tabletei este confecţionată de această dată din aluminiu, material ce oferă un aspect mai sobru şi o mai bună aderenţa atunci când o ţi în mână. Şi acest model are colţurile rotunjite, este şi mai bine finisată ca celălalt model, iar modalitatea de a ajunge la baterie este la fel de greoaie, vorbim aici de cele două şuruburi aflate în zona lateral stânga a tabletei.

Ecran şi sunet

Device-ul aduce acelaşi display IPS cu o rezoluţie mai mare, datorită dimensiunilor ecranului: 10.1 inch cu o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli. La acest capitol, aceasta este singura diferenţă între cele două tablete, amândouă având aceleaşi puncte forte: culori vii, unghi de vizualizare foarte bun, touch-ul impecabil, consum de energie redus, Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich stabil, dar şi aceleaşi deficienţe: efectul de oglindă puternic, urme de grăsime cu o vizibilitate ridicată etc.

La acest model sunetul vine de la o singură boxa puţin mai mare aflată în zona lateral stânga a tabletei, zonă unde se află toate butoanele şi porturile tabletei (spre deosebire de celălalt model unde existau butoane şi pe alte pări laterale). Şi în acest caz boxa se aude destul de bine, cu aceesi problemă a basului puternic. Butoanele dedicate volumului se află  în zona superioară lateral stânga, între butonul de ON/OFF şi microfon. Jack-ul de 3,5 mm se găseşte imediat sub microfon.

Sistem de operare, aplicaţii şi performanţă

iTab 1011 dual-core este identic cu fratele său mai mic, având acelaşi procesor dual-core de 1,6 GHz, procesor grafic Mali-400, 1 GB de RAM, 16 GB de memorie internă + slot pentru card microSD până la 32 GB. Aplicaţiile merg foarte bine, nu avem nici urmă de lag, deşi a fost testat atât pe jocuri, cât şi în câteva teste de benchmark. Există desigur aceleaşi aplicaţii standard de pe Android precum: Google Play, Google Maps, Gmail, Youtube, Google Talk etc. Versiunea de Android este tot 4.0.4 Ice Cream Sandwich, o versiune stabilă ce funcţionează impecabil pe această tabletă.

După cum vă spuneam, am realizat şi câteva teste de benchmark. Iată şi rezultatele acestora:

Quadrant Standard – 3.875 puncte (peste dispozitive ca Motorola Atrix 4G sau Samsung Galaxy S II)

AnTuTu Benchmark – 8.326 puncte (peste dispozitive ca Samsung Galaxy Note sau Google Nexus)

CF-Bench – 8.683 puncte ( peste dispozitive ca Samsung Galaxy S II şi HTC Sensation)

Vellamo – 1.309 puncte ( peste dispozitive ca Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Note sau Samsung Galaxy Tab 10.1)

Conectivitate

Tableta stă foarte bine la capitolul conectivitate, dispunând de Wi-Fi cu standardele b/g/n/, port microUSB, jack de 3.5 mm, GPS, Bluetooth etc. Şi acest model este fără 3G integrat, dar această problemă se rezolvă cu acel dongle 3G extern. iTab 1011 dual-core mai prezintă în zona lateral stângă butonul ON/OFF, tastele de volum, microfon, port miniHDMI, suportul pentru cardul de memorie şi jack-ul încărcătorului.

Cameră foto şi video

Atât camera foto, cât şi cea pentru apeluri video sunt identice cu cele prezente pe iTab 971 dual-core, adică ambele de 2 megapixeli. Acestea sunt destul de slabe, fotografiile nefiind prea reuşite, mai ales în situaţia când nu există lumină naturală suficientă. Camera pentru apeluri video se descurcă onorabil în aplicaţii precum Skype sau Yahoo! Messenger.

Autonomie

Bateria de 7.200 mAh m-a impresionat, rezistând până la 7-8 ore de utilizare medie: browsing via Wi-Fi, aplicaţii, jocuri, utilizare cameră foto şi video, ascultat muzică etc. Din păcate există o problemă similară ca la iTab 971 dual-core şi anume încălzirea destul de puternică a zonei superioare a tabletei (unde se găseşte procesorul).

Concluzii

iTab 1011 dual-core este o tabletă bună, o tabletă de buget, o tabletă cu un viitor optimist. Ce trebuie remarcat la aceste două modele primite în teste, este faptul că ambele nu dispun de 3G, ambele au un preţ bun în limita stocului de 100 de tablete (după această cifra, preţul crescând prea mult; de la 1.099 lei la 1.399 lei) şi mai ales faptul că ambele modele nu sunt promovate la adevărata lor valoare. Deşi sunt două modele bune, mult mai bune decât multe alte tablete de buget din ţara noastră, iTab 971 dual-core şi iTab 1011 dual-core nu sunt cunoscute, nu sunt promovate, nu sunt prezentate la adevărata lor valoare.