Tablete

În vara anului trecut, Microsoft prezenta noile sale produse, şi anume, Microsoft Surface RT şi Microsoft Surface Pro.

Microsoft Surface RT este disponibilă pe piaţă de câteva luni şi vânzarile merg.. să zicem ok. Nu a fost ceva spectaculos din acest punct de vedere, în principal din cauza sistemului de operare. Tableta Surface RT nu rulează Windows 8, ci o versiune modificată numită Windows RT. Diferenţa dintre cele două, se află în spatele design-ului şi a cauzat multe bug-uri până acum. Personal, conceptul Surface îmi place foarte mult şi când m-am decis să-mi iau o tabletă, prima alegere a fost Surface. Însă, după ce m-am documentat şi am aflat despre sistemul de operare, am renunţat deoarece nu vroiam să mă risc.

Microsoft Surface Pro spune o altă poveste, rulând sistemul de operare Windows 8. Vine cu un procesor Intel Core i5 şi “oferă puterea şi performanţele unui laptop într-un ambalaj de tabletă”. Din acest motiv, am şi pus în titlu cuvântul tabletă între ghilimele. Surface Pro nu este doar o tabletă. Este mai mult un hibrid ce se trage dintr-un “tată” laptop, o “mamă” ultrabook  şi “amanta tatălui” o tabletă grafică.

Surface Pro, se va vinde începând cu 9 Februarie în US şi Canada. Preţul de pornire va fi de 899$ fără touch cover, acesta fiind disponibil optional pentru 119.99$. În pachetul de bază va fi inclus şi un stylus. Un accesoriu opţional care mi s-a parut foarte interesant este mouse-ul “Wedge Touch Mouse“, creat în ediţie specială pentru produsele Surface.

01-22SurfaceWedge_Page

Ca de obicei, când şi la ce preţ va fi disponibilă în România nu s-a anunţat. Însă, dacă facem câteva calcule, ghidându-ne dupa Surface RT, tableta Microsoft Surface Pro ar trebui să fie disponibilă în România undeva spre finalul lunii Martie la un preţ în jur de 4.000 RON (+/- 250 lei) pentru varianta de 32GB fără touch cover. Acestea sunt nişte calcule pur speculative, aşadar vă recomand să nu le luaţi ca atare. Eu unul, sper să mă înşel şi să aibă un preţ mai scăzut, deoarece aş renunţa la tableta mea (SG Note 10.1) pentru Surface Pro.

Mai jos aveţi specificaţiile, câteva poze şi un filmuleţ de prezentare.

Specificaţii:

Windows 8, rulând însă şi toate aplicaţiile desktop din Windows 7
Procesor: Intel Core i5 generaţia a 3a
Placă video: Intel HD Graphics 4000
Grosime: 13,5mm
Greutate: 903g
Display: ClearType “Full HD” de 10,6 inci
Baterie: 42 watt-oră
Porturi: USB 3.0, microSDXC, mini DisplayPort pentru video
Spaţiu de stocare: 64GB sau 128GB
Memorie RAM: 4GB
Două camere 720p HD , faţă/spate.

Galerie foto:

[nggallery id=”320″]

 

Video: