Retelistica

Începutul de săptămână vine cu un nou scandal ce are în prim plan operatorul Telekom. Acesta este acuzat de contracte inventate, facturi umflate şi falsificare de semnături.

Investigaţia a fost realizată de ziarul Libertatea (departamentul condus de Cătălin Tolontan) după ce un cititor le-a scris că deşi a refuzat modificarea contractului prin telefon, factura următoare a fost emisă în baza unui nou contract. Cititorul menţionează că în baza acestui contract trebuia să primească şi un telefon, unul ce nu a ajuns în posesia sa, însă pentru care există un aşa zis aviz de recepţie cu semnătura sa falsificată.

Cititorul susţine că a depus reclamaţii la operator, la ANPC, la ANCOM şi la Poliţie, însă Telekom refuză să îi modifice contractul până când “Poliţia îşi va încheia cercetările”.

Conform celor de la Libertatea, în 2019 doar în Bucureşti au fost înregistrate 41 de dosare penale privind infracţiuni de înşelăciune şi / sau fals în înscrisuri sub semnătură privată împotriva Telekom.

Poliţia recomandă păgubiţilor să meargă în instanţă pentru a-şi recupera prejudiciul, însă acest lucru aduce cu sine costuri foarte mari pe care nu foarte mulţi şi le permit. Se pare că pe acest lucru mizează şi Telekom atunci când refuză să soluţioneze plângerile.

Răspunsul Telekom cu privire la această situaţie este unul destul de general: „Telekom tratează în mod profesionist orice situație care poate ridica suspiciuni de fraudă și investighează intern fiecare situație semnalată de către clienți sau de către autorități și, în funcție de rezultatele investigațiilor, ia măsurile necesare, în conformitate cu legislația în vigoare”. În răspunsul Telekom se mai menţionează că operatorul este oricând la dispoziţia autorităţilor.

Cam aceasta este situaţia pe scurt relatată Libertatea. Personal nu mă miră această practică şi nu este prima oară când o aud. Din nefericire aceste practici mai puţin ortodoxe se fac mai puţin în mediul urban (oamenii se informează mult mai uşor) şi mai mult în mediul rural (oamenii, în special bătrânii, sunt foarte uşor de păcălit). Aici se introduc pachete fără ca respectivii abonaţi să fie informaţi (agentul de vânzări le vorbeşte de televiziune, dar în factură apar şi telefonie fixă sau chiar internet fix). Acest lucru se întâmplă deoarece presiunile sunt mari, iar angajaţii folosesc tot felul de metode aflate la limita legalităţii pentru a-şi atinge obiectivele la sfârşit de lună.

Categorii: telekom
Tag-uri: Telekom
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.