Retelistica

În vara lui 2018 ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) anunţa că în urma unei ample campanii de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce, niciun operator telecom nu şi-a îndeplinit obligaţia de a acoperi cu acest tip de serviciu cel puţin 98% din populaţia ţării.

Chiar dacă niciunul dintre cei trei operatori vizaţi nu şi-a îndeplinit obligaţiile, ANCOM a decis la momentul respectiv ca Orange şi Vodafone să primească un avertisment, iar Telekom o amendă de 500.000 lei. Evident că operatorul magenta a contestat în instanţă această amendă, iar săptămâna aceasta instanţa a luat o decizie finală.

Tribunalul București a respins cererea de apel înaintată de operator împotriva unei hotărâri a Judecătoriei Sector 6 din luna mai a acestui an, astfel că Telekom a pierdut definitiv procesul.

“Procesul-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii nr. DEMC-SCC/3731/08.08.2018 prin care furnizorul Telekom Romania Mobile Communications a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 500.000 lei a fost contestat de acesta la Judecătoria Sectorului 6 București, solicitându-se, în principal, anularea documentului de control ca fiind nelegal, iar, în subsidiar, înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului, precum și obligarea ANCOM la plata cheltuielilor de judecată. Instanța a respins plângerea Telekom Mobile ca neîntemeiată, obligând furnizorul și la plata onorariului aferent expertizei în specialitatea informatică realizată la solicitarea acestuia, în cuantum de 12.000 lei.”, au declarat reprezentanţii ANCOM anul acesta.

În acest context, Telekom trebuie să plătească atât amenda de 500.000 lei, cât şi cei 12.000 lei pentru plata expertizei.

Sursa: profit.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.