gEV

Tesla deschide un nou showroom în România, primul din afara Capitalei. Noul showroom va fi deschis în Cluj-Napoca pe strada Rodnei, nr. 1, iar cei ce doresc să facă un test drive se vor putea programa pentru o astfel de experienţă cu Tesla Model 3 şi Model Y.

Evenimentul de lansare va avea loc pe 11 iulie în intervalul orar 17:00 – 20:00, iar reprezentanţii Tesla îi cheamă pe toţi cei interesaţi la marea deschidere: „Ne bucurăm să vă invităm la deschiderea unei noi locatii Tesla în Cluj-Napoca. Pe parcursul evenimentului, puteți face un test drive cu vehiculele Model 3 și Model Y și puteți afla mai multe despre cele mai recente actualizări de produse. Programările la test drive nu se fac automat prin înscrierea la acest eveniment. Locurile sunt limitate.” se arată pe site-ul oficial.

Deşi în România Tesla se prezintă foarte bine în 2024 (+36% în primele şase luni vs aceeaşi perioadă din 2023), nu acelaşi lucru se poate spune la nivel global. În perioada aprilie – iunie, pentru al doilea trimestru consecutiv, producătorul american a vândut mai puţine maşini YoY (-4.8% vs aceeaşi perioadă din 2023).

În Europa situaţia este şi mai urâtă, Tesla înregistrând în primele 5 luni ale anului vânzări cu 10.2% mai mici decât în aceeaşi perioadă din 2023. Din fericire pentru Tesla, vânzările din Europa sunt încă mici şi nu afectează foarte mult cifrele totale.

Sursa: profit.ro