Smartphone

Un test de durabilitate intre noul Apple iPhone 4S și Samsung Galaxy S II arată rezultate surprinzatoare. Urmărește video-ul ca să vezi cum reacționează cele mai puternice smartphone-uri de la ora actuală la contactul brutal cu asfaltul.

Găsim pe youtube o grămadă de clipuri cu ‘teste de durabilitate’ pentru diferite gadgeturi, unele in scopuri informative, altele pur si simplu din curiozitate (unul din cele mai neobisnuite din ele de exemplu arată un Asus Transformer nou nouț pătruns de o săgeată). CEle telefoane de top care concurează pe partea de hardware, sunt acum supuse unor teste mai puțin plăcute.

Sunt sigur că sunt mulți care critică pe cei care supun gadgeturile la asemenea maltratări, dar uneori e bine să știm la ce să ne așteptăm atunci când achiziționăm un obiect electronic, dacă intervin situații mai puțin plăcute.

În mod surprinzător, Galaxy S II câștigă competiția rămânând cu ecranul aproape intact, fără crăpături cum s-a intâmplat în cazul lui iPhone 4S. Chiar dacă iPhone a fost unul din primele telefoane (dacă nu chiar primul) care a beneficiat de Gorilla Glass, recunoscut pentru duritate și rezistentă la zgârieturi, am vazut foarte multe iPhone-uri cu ecranul făcut țăndări. Interesant este faptul că deși Galaxy S II dispune tot de un display acoperit cu Gorilla Glass, rezultatul testului este complet diferit față de cel al lui iPhone.

Se poate ca și diferența de greutate să joace un rol în rezistență, dar cred că materialul plastic din care este făcută carcasa lui S II face mari minuni. Insă Samsung plătește cu design-ul. Nu poate să conteste nimeni calitatea materialelor din care este realizat iPhone-ul, iar sticla de pe spatele smartphone-ului îl face un telefon care ‘ți-e drag’ să-l ții în mână, chiar dacă design-ul a rămas același ca și la modelul precedent.

În concluzie telefoanele deși par a face parte din aceeași categorie a smarphone-urilor, părerea mea este că au target-uri diferite. Dacă vrei un telefon puternic, dar vrei să fie și durabil și în același timp cu un design subțire și atrăgător, Galaxy S II este pentru tine. În schimb dacă vrei un telefon cu o experiență în a scoate produse de calitate (atât hardware cât și software) fără să-i fie frică de faptul că ar putea rămâne în urmă cu performanța, atunci iPhone 4S ți se potrivește.

Samsung Galaxy S este disponibil în România la prețul de pornire de 2.099,99 Lei la liber iar iPhone 4S urmează să ajungă în curând (până atunci este disponibil iPhone 4 începând de la 2.649,99 Lei).

 Sursa: youtube