Software

TikTok nu va avea nevoie de niciun buget de marketing în lunile următoare în Statele Unite ale Americii, aplicaţia fiind promovată excesiv de către interesele politice din această ţară. Eu dacă aş fi în locul celor de la ByteDance aş profita la maxim de pe urma acestei mediatizări la cel mai înalt nivel (indiferent că este pozitivă sau negativă).

S-ar părea că mai mulţi politicieni vor să interzică aplicaţia în Statele Unite ale Americii, Comisia pentru energie şi comerţ din Camera Reprezentanţilor votând în unanimitate pentru acest lucru. Singura condiţie ca aplicaţia să rămână activă este aceea ca ByteDance să cedeze drepturile TikTok.

Camera Reprezentanţilor va decide săptămâna viitoare dacă propunerea de lege va trece, iar dacă acest lucru se va întâmpla, ByteDance va avea la dispoziţie 6 luni să renunţe la TikTok sau aceasta va fi interzisă.

În acest moment al poveştii intră în scenă actualul preşedinte american, Joe Biden şi fostul preşedinte american, Donald Trump. Primul a declarat presei că dacă legea va trece, o va semna, în timp ce al doilea nu este de acord cu interzicerea TikTok deoarece Meta aka Facebook o va duce şi mai bine (se ştie că Donald Trump are o dispută deja personală cu Meta după ce în trecut compania a închis temporar conturile miliardarului american pe Facebook şi Instagram).

Vă daţi seama că sunt interese politice uriaşe la mijloc, aspect care a dus şi la reacţia lui Donald Trump, contestatar vehement al TikTok în mandatul său. Mai bine de 170 de milioane de americani folosesc TikTok, iar interzicerea aplicaţiei ar aduce numeroase nemulţumiri, suficient pentru Donald Trump cât să mai câştige ceva voturi.

După cum probabil ştiţi, Joe Biden şi (cel mai probabil) Donald Trump se vor duela pe 5 noiembrie pentru un nou mandat la preşedinţia Statelor Unite ale Americii.

Via: news.sky.com